De Brug | Rotterdam

Circa 15.000 vierkante kantoorruimte met testkeukens aan de oever van de Maas. In eerste instantie wilde Unilever een kantoor naast haar bestaande fabriek op Rotterdam-Zuid. Door het kantoor over de fabriek te plaatsen ontstond de mogelijkheid om naast de fabriek een goede woonwijk te realiseren.

Rol Rob: bedenker van het concept om het kantoor op de fabriek te plaatsen en de financiƫle mogelijkheden, die deze ingreep bood.
Opdrachtgever: Unilever/Dura
Ontwerpteam: West 8 en JHK architecten

 

De 4 werelden | Spijkenisse

Op een prachtige locatie aan de Maas wilde de gemeente 1600 appartementen realiseren. De 4 werelden is het eerste project geworden op deze locatie. 175 koopappartementen en 75 huurappartementen in de sociale sector. Om stigmatisering van het sociale huurdeel te voorkomen is bewust gekozen om het bouwblok op te delen in vier belevingswerelden. Elke wereld met zijn eigen identiteit en een mix van koop en sociale huurwoningen. Het dak van het parkeerdek is ingevuld met gemeenschappelijke voorzieningen voor alle bewoners.

Rol Rob: Bedenker van het concept en verantwoordelijk voor de uitontwikkeling
Opdrachtgevers: Ballast Nedam, Vorm Bouw en Dura Vermeer
Architect: Robert Winkel

 

De Lijnbaan | Rotterdam

De Lijnbaan in Rotterdam is een rijksmonument maar had tot voor kort een wat sleetse uitstraling. Talloze gemeentebesturen hebben getracht daar verandering in aan te brengen, hetgeen echter nooit echt van de grond kwam. Inmiddels is het grootste gedeelte van de Lijnbaan gerenoveerd en staat er een binnenstads-organisatie die waakt over de kwaliteit van de Lijnbaan.

Rol Rob: Initiatiefnemer en coalitieformateur
Opdrachtgevers: 35 eigenaren
Architect: Robert Winkel