Beliefs.

We geloven in community-building.
De stad is bij uitstek de plek waar je de ander tegenkomt in de gedeelde openbare ruimte. Waar waardering voor de ander ontstaat en daarmee respect en zorgzaamheid. Het zal wel eens schuren. Dat hoort erbij. Uitwisseling en samenzijn zorgen ook voor veiligheid. City-beats maakt bouwplannen waar sociale netwerken sterker van worden.

We kijken anders.
Anders kijken omdat dat verfrissend en verrijkend is. Voor ons en onze projecten. We kijken om ons heen en laten ons graag inspireren. We zoeken bewust de samenwerking met Generation Next. En onze RVC (Raad van Creativiteit) behoedt ons voor het gewone en inspireert ons met het nieuwe.

We geloven in de kracht van multifunctionaliteit.
Wij maken plannen die bij voorkeur multifunctioneel zijn. Waarom? Omdat we daar zelf blij van worden, net als de meeste bewoners en werknemers. En de meeste steden hebben het hard nodig. De multifunctionaliteit kan ook in een enkele ruimte zitten. Eén ruimte die door meerdere mensen anders wordt gebruikt. We noemen dit principe “Commons”. In de stad is ruimte immers schaars en bovendien versterkt het ook de sociale netwerken: je komt elkaar nog eens tegen!

We houden van groen. En van blauw.
Wij houden van de stad maar zeker ook van de natuur. Jos zeilt oceanen over. Giel is verliefd op bergen, met de fiets, schoenen of ski’s. En Rob onderhoudt met kettingzagen zijn bos. De natuur bevindt zich veelal buiten de stad maar gelukkig ook steeds vaker in de stad. Hoe kun je in een stad aan de ene kant een bouwopgave realiseren en aan de andere kant de natuur zien en voelen? Wij vinden het leuk om deze puzzel op te lossen.

We hebben oog voor balans.
We zijn geen klimaatdrammers. We vinden wel dat de balans tussen economische groei en goed rentmeesterschap van de aarde is verstoord. Bouwen heeft bij uitstek veel impact op die balans. Wij zijn ons hiervan bewust. In onze projecten proberen we die balans te herstellen. We werken aan steeds minder impact en compenseren waar het maar kan.

We werken graag samen met Generation Next.
We zijn ervaren vaklieden. We delen ons netwerk, kennis en vaardigheden graag met Generation Next. Omdat we het leuk vinden. En omdat we geïnspireerd worden door hun kijk op de wereld. Die willen we vertalen in onze projecten. Zo ontstaat er een balans tussen ervaring en jeugdig enthousiasme.

We houden niet van suf.
Mooi of lelijk, we weten het niet. We houden in ieder geval niet van suf. Noem het gers, een beetje vreemd, doorleefd of gewoon vet. Daar houden we van. De leukste plekken zijn soms plekken die niet helemaal kloppen, die niet helemaal af zijn. Steeds meer plekken zijn helemaal uitgedacht en opgeknapt. Lekker aangeharkt. Hoe laat je nog wat aan de verbeelding over? Daar zijn we naar op zoek. Het mag best wat afwijken.

 

Naar wie zijn wij