De Lorentz | Leiden

De Lorentz is een multifunctioneel project van 55.000 vierkante meter en het eerste in het Leidse stationsgebied. Het project bestaat uit woningen, kantoren (waaronder die van Heineken), horeca, een fietsenstalling en een daktuin op het tweede maaiveld. Het project is midden in de financiële crisis toch van de grond gekomen door creativiteit, volharding en de juiste partners op het juiste moment!

Rol Giel: Conceptontwikkeling, dealmaking en aankoop
Opdrachtgever en belegger: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Architect: Neutelings Riedijk Architecten

 

De Geus | Leiden

De Geus is een bijzonder initiatief waar eindgebruiker, concept en ontwikkeling bij elkaar kwamen. Nadat een analyse is gedaan waar in de stad een megabioscoop het best kon landen, bleek het stationsgebied de optimale keuze. Samen met een aantal partners zoals Govert de Kolk (Bioscopen Leiden), Jumbo, een belegger en Sustay is het project ontwikkeld. Naast een bioscoop met 8 zalen zijn er woningen geprogrammeerd, een supermarkt, horeca en een openbare fietsenstalling voor 3.000 fietsen.

Rol Giel: Conceptontwikkeling, opstalontwikkeling, dealmaking en verkoop
Opdrachtgever: Sustay
Architect: OZ Architects
Belegger: Family Office

 

Reykjavik | Utrecht

150 woningen in een gesloten bouwblok met een brede galerij die de woningen ontsluit waardoor bij de voordeur een tussenzone wordt gecreëerd die half privé is. De buitenkant is traditioneel versteend maar wel in prefab minerale steenstrips zodat er steigerloos gebouwd kan worden. De woningen zijn allemaal verhuurd in de goedkope vrije sector, waaraan in Utrecht veel behoefte is.

Rol Giel: Conceptontwikkeling, opstalontwikkeling, dealmaking en verkoop
Opdrachtgever: Sustay
Architect: Diederen Dirrix
Belegger: Syntrus Achmea Real Estate & Finance