Het Platform | Utrecht

 
 

Dit project gaat uit van een micro-city en huisvest 201 huurappartementen met additionele functies direct naast de drukste OV-terminal van Nederland. De drie belangrijkste functietoevoegingen zijn fresh food experience, inspirerende werkomgeving en body & mind work-out. Door de verschillende functies slim te combineren worden ontmoeting en uitwisseling in en rondom Het Platform gestimuleerd. Dit alles onder het motto: “To connect, share and launch your talent.”

 

Rol Jos: Technisch ontwikkelaar en projectmanager/opstalontwikkelaar (tijdens SO/VO fase)

Opdrachtgever: ABC Vastgoed
Architecten: Venhoeven CS architecture + urbanism
 

 

 

 

Groot Seminarie | Warmond

 
 

Het integrale plan voor het Groot Seminarie te Warmond, een voormalig kloostergebouw, draagt bij aan het herstel van de weg en de gebouwenstructuren, de landschappelijke enscenering en het behoud en herstel van het historische karakter van de plek. Parkeren is zorgvuldig landschappelijk ingepast. Het plan omvat een gedifferentieerd programma en voorziet in zijn eigen parkeerbehoefte voor de bewoners en gebruikers van de gebouwen Mariëngaerde, Mariënhaven en Mariënhof. Het plan bevat aansprekende huurappartementen met hoogwaardige gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een fitnessruimte, een clubhuis met lounge- en werkplekken en een prachtige tuin met verschillende terrassen. Met behoud van de stijlelementen wordt het karakteristieke, historische pand gerenoveerd.

De bomenstructuur langs de Bisschopslaan blijft behouden en de bomenstructuur langs de Seminarielaan wordt verjongd om de historische bomenlaan te herstellen. De nieuwe inrichtingsstructuur voorziet ook in een uitbreiding van de wandelverbindingen en een verbeterde verkeersontsluiting, zodat de verkeersveiligheid voor iedere verkeersdeelnemer op deze locatie gewaarborgd is.

 
 

Rol Jos: Concept ontwikkeling, procesmanagement, gedelegeerd ontwikkelaar

Opdrachtgever: Westplan Investors
Architecten: Van Egmond architecten / Copijn Landschapsarchitecten

 

 
 

Nieuweroord | Leiden

 
 

  87 appartementen (70 koop en 17 huur) met 80 parkeerplaatsen. Het project is gelegen in een prachtig stuk van Leiden in het voormalige landgoed Bos van Bosman. De oorspronkelijke villa is weer teruggebouwd op de plek uit 1924 maar wordt nu omringd door twee nieuwe appartementen-vleugels.

 

Rol Jos: Technisch ontwikkelaar en projectmanager/opstalontwikkelaar (tijdens SO/VO fase)

Opdrachtgevers: ABC Vastgoed en Ned Reim
Architect: Studio Hartzema
Beleggers: Ned Reim
 

 

 

 

 

Elements | Haarlem 191 middeldure huurappartementen verdeeld over 2 woonblokken met respectievelijk 42 en 149 appartementen. Met een ondergrondse parkeergarage van 56 parkeergarage inclusief het ontwikkelen van een mobiliteits-hub (Smart Dock) met een commerciële plint en 313 parkeerplekken en ruimte voor 20 deelauto’s en andere vormen van deelmobiliteit.

 

Rol Jos: Technisch ontwikkelaar en projectmanager/opstalontwikkelaar (tijdens SO/VO fase)
Opdrachtgever: Dura Vermeer
Architecten: Koschuch Architecten en Meesvisser Architecten
Belegger: Bouwinvest